Προδημοσίευση προκήρυξης ΠΜΣ ακαδημαϊκού έτους 2023 – 2024, με εξ αποστάσεως παρακολούθηση

https://www.ece.uop.gr/announcement/prodimosiefsi-prokiryksis-pms-akadimaikou-etous-2023-2024-me-eks-apostaseos-parakolouthisi/

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει την προδημοσίευση της προκήρυξης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Τεχνολογίες και Υπηρεσίες Ευφυών Συστημάτων Πληροφορικής και Επικοινωνιών», για το νέο ακαδημαϊκό εξάμηνο, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο 2024, ενσωματώνοντας τις αλλαγές του νέου κανονισμού, που αναμένεται να εγκριθεί σύντομα με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την προδημοσίευση, την οποία μπορείτε να βρείτε ολόκληρη εδώ, στο νέο κανονισμό σπουδών προβλέπεται η εξ αποστάσεως φοίτηση για τη διευκόλυνση φοιτητών που δεν διαμένουν στην Πάτρα (έδρα του Τμήματος). Οι φοιτητές υποχρεούνται να παρακολουθήσουν δια ζώσης μόνο την πρώτη εβδομάδα κάθε εξαμήνου ενώ και η εξέταση των μαθημάτων θα γίνεται δια ζώσης για την εξασφάλιση του αδιάβλητου. Θα γίνεται προσπάθεια σύμπτυξης των ημερομηνιών πραγματοποίησης των δια ζώσης μαθημάτων ή εξετάσεων, ώστε οι φοιτητές που δεν διαμένουν στην Πάτρα να μην είναι αναγκασμένοι να απουσιάσουν πολλές ημέρες από τις εργασίες και τον τόπο διαμονής τους.

Η υποβολή αιτήσεων εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει αρχές Δεκεμβρίου 2023 και η καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα είναι μέχρι τέλους Ιανουαρίου 2024. Οι ακριβείς ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων θα οριστούν με την έγκριση του νέου κανονισμού από τη σύγκλητο και θα γνωστοποιηθούν με νεώτερη ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως στους υποψήφιους που θα γίνουν αποδεκτοί για φοίτηση στο μεταπτυχιακό (40 κατ’ ανώτατο όριο σε κάθε ακαδημαϊκό έτος), κατόπιν υποβολής αίτησης και των σχετικών δικαιολογητικών, απονέμεται, μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση των υποχρεώσεών τους, μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης με τίτλο «Τεχνολογίες και Υπηρεσίες Ευφυών Συστημάτων Πληροφορικής και Επικοινωνιών» και ειδικεύσεις μια εκ των: (α) Ευφυή Κυβερνοσυστήματα και Υπηρεσίες, (β) Προηγμένες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες και (γ) Αναλυτική των Επιχειρήσεων και της Επιστήμης των Δεδομένων.